Wie zit er achter het stuur?

Wie zit er achter het stuur?

Geschreven door She Rises 3 juli, 2021

Wie zijn leven probeert te behouden zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van Mij, die zal het behouden. – Mattheüs 10:39.

Ken jij dat? Dat jij je eigenlijk wilt overgeven aan Jezus, maar het niet durft? Dat jij jezelf wilt overgeven, maar jij het toch niet doet? Je vindt het eng om niet te weten wat er gaat gebeuren met jouw leven, wanneer jij je overgeeft? Je wilt graag zelf bepalen wat je doet en hoe je leeft? Je gaat wel naar de kerk, maar dat is meer voor de vorm. Wanneer je naar de kerk gaat en de voorganger of iemand anders, van die mooie woorden vertellen over wie God voor hen is, raakt het je. Dat wil je ook ervaren, maar toch durf jij je niet over te geven. Je gaat door met leven op een manier die je liever niet wilt.

Wie zit er achter het stuur?

Als ik dit eerbiedig mag vergelijken, vergelijk ik het met het autorijden zonder TomTom. Wanneer jij achter het stuur zit, bestuur jij de auto. Maar de rit is eenzaam, want je bent alleen in de auto. Je hebt niemand naast je, die er elke seconde van de rit bij is. Niemand waarmee je een gesprek kunt voeren. Niemand waarbij jij je verhalen kunt delen. Niemand die jou vertelt waar je heen moet rijden, die je naar de juiste plek helpt te rijden. Jij moet helemaal alleen de route bepalen, waarbij je een grote kans hebt dat je ergens heen rijdt, waar het gevaarlijk is. Dat je een ongeluk krijgt en je zo uiteindelijk verloren gaat.

Mag ik je eraan herinneren dat er een God is, die bij de carpool staat te wachten? Die met Zijn Engelen aan het dansen en zingen is van vreugde, dat jij Hem komt halen & dat Hij mag rijden! Het maakt Hem niet uit waar je nu aan het rijden bent. Hij weet dat je eraan komt en dat is genoeg! Hij is zo blij, dat Hij mag besturen waar je heengaat! Hij zal je rijden naar goede bestemmingen. Waar je fouten mag maken en waar je mag leren hoe je in de bijrijdersstoel mag zitten. En echt, die bijrijdersstoel zit ZO lekker!

Weet je zeker dat je die heerlijke zachte stoel nooit uit wilt proberen, omdat je altijd zelf blijft sturen? Weet je het zeker dat je Zijn vreugde en de vreugde van alle Engelen weg gaat nemen, omdat je niet het stuur uit handen wilt geven aan Iemand die het zo graag wilt? Met Jezus naast je, aan het stuur van jouw auto en dus aan het stuur van jouw leven, heb je altijd Iemand die je liefheeft. Die er voor je is, als je het niet ziet zitten. Die je angsten wegneemt. Die je eindeloze liefde geeft, Die je beschermt. Die er elke seconde voor je is. Hij is Iemand waarmee jij naar het eeuwige Feest zult rijden en dat je dus niet je leven gaat verliezen. Je zult een leven hebben met zoveel blijdschap en vreugde! 

.

Terugkomend op de Bijbeltekst waar staat: “Wie zijn leven probeert te behouden zal het verliezen. Maar wie zijn leven verliest omwille van Mij, die zal het behouden”, kunnen wij opmaken dat iedereen zijn eigen leven zal verliezen, behalve als jij jezelf aan Jezus overgeeft. Dan alleen zul jij je leven behouden! Geen één persoon die ik ken, die zichzelf een kind van God mag noemen, heeft ooit spijt gehad, dat hij/zij zich aan Jezus heeft gegeven! Zegt dat niet genoeg? 

Wie zit er in jouw auto achter het stuur? Jij of God? En wil je dat diegene achter het stuur blijft zitten? 

Gebed: Lieve Jezus, ik dank U dat U al op de carpool staat te wachten om ons leven te besturen! Ik dank U dat U daar wilt wachten, als wij voorbijrijden en niet willen stoppen, om U toe te laten in ons leven. Heere, wij verdienen Uw genade niet, maar toch wilt U ons Uw genade geven! Open onze ogen, om erachter te komen dat we op de snelweg op de andere stoel moeten klimmen, omdat we achter het stuur zijn geklommen en U op de andere stoel hebben laten zitten. Heilige Geest, help de mensen die dit lezen, die zich zo graag aan U willen geven! Laat ze bij U komen door het gebed. U zegt zelf, bid en u zal gegeven worden! Zoek en je zult vinden! Klop en er zal opengedaan worden! Geef ons de woorden Heere, als er iemand is, die niet weet wat hij/zij moet bidden. Geef de woorden als er iemand niet in staat is om te bidden! U weet het God! Want U weet alle dingen. Neem ons aan, als Uw kinderen. Wees met eenieder en zegen ons. Dit alles vraag en bid ik U. Want uit genade alleen is het leven en dit gebed, met U mogelijk. Amen. 

Geschreven door @bertine_vdw

Lees ook: Ga niet alleen door het leven

You may also like