Wees niet bang

Wees niet bang

Geschreven door Ashley 21 augustus, 2019

Weet je nog toen je klein was, dat je bang was voor monsters en je verstopte onder de dekens? Als je maar heel stil zou zijn dan zou het monster onder je bed misschien wel weggaan. Of je viel in slaap. En herinner jij je nog die nerveuze spanning en angst diep van binnen? Nu ik volwassen ben, heb ik nog wel eens een overweldigend gevoel van angst. Niet voor monsters onder mijn bed, maar het gebeurt wel eens wanneer ik in mijn dagelijkse bezigheden heel erg onder druk sta. Ervaar jij die angst ook in je leven en neemt het je heel erg in beslag?

In Jesaja 43:5 staat: Wees niet bang, want Ik ben bij u.

Tegenwoordig zijn er veel mensen die in angst leven vanwege de omstandigheden waarin ze leven. Of ze alles nu onder controle hebben of niet, de angst kan ze evengoed overweldigen. Maar lieve zussen, je kunt er zeker van zijn dat de angst die je vandaag ervaart niet op kan tegen de God die vandaag, maar ook morgen bij je is. Hij kan jou moed geven, ook al ga je door een angstige tijd. Denk maar eens aan het lied van Casting Crowns ‘Nobody’, over iemand die zich een ‘nobody’ voelt. Een deel van de tekst luidt als volgt: ‘Mozes had plankenkoorts, en David nam een steen mee naar een zwaardgevecht…’ Hoe geweldig is het dan te weten dat welk wapen je ook meeneemt in de strijd, de moed die God je geeft veel groter is.

2 Timotheüs 1:7 Want God geeft ons niet een lafhartige geest, maar een sterke geest vol liefde en bedachtzaamheid.

God gaf Mozes en David de kracht om te strijden en dat zal Hij ook doen voor jou. Wat voor strijd je ook hebt, hoeveel angst je ook voelt, twijfel nooit aan de aanwezigheid van God die jou de wapens geeft die je nodig hebt en ook de strijd voor je voert. Geloof me. Ik weet hoe moeilijk het is om de controle uit handen te geven, maar denk aan de belofte die Hij gaf in Jesaja 43:2 Als u door diepe wateren moet, zal Ik bij u zijn.

God zegt ons heel vaak: ‘Wees niet bang.’ En toch, het gebeurt zo gemakkelijk. Wij allemaal komen in ons leven op een punt dat we bang zijn, maar wat je uiteindelijk onthoudt is dat je die angst te boven bent gekomen en niet hoe angstig jij je voelde. Dus wanneer je op dit moment angst ervaart, vraag onze almachtige God om jou moed te geven.

We lezen in Jeremia 32:17 Oppermachtige HERE! U hebt met uw grote kracht de hemelen en de aarde gemaakt, niets is voor U onmogelijk!

Hij is de God die ons moed geeft en Hij strijdt voor jou en mij. Zoek Hem en je zult ontvangen. Misschien merk je dat niet direct, maar vertrouw erop dat Hij de weg voor je baant. Tenslotte is Hij een trouwe en almachtige God. Deze week houd ik mezelf voortdurend voor ogen dat angst een leugenaar is. Je kunt alles aan als jij je ertoe zet. Laat angst je niet weerhouden om je droom na te jagen en op zoek te gaan naar Gods plan voor jouw leven. Omarm het feit dat God je nu op deze plaats heeft gesteld en onthoud dat Hij niet van jou verwacht dat je het alleen doet. God zij dank, gelukkig niet!

Lees ook: leven vanuit onze ware identiteit

You may also like