Thema Dankbaarheid

door Gerdina

Afgelopen week begonnen we een teamvergadering op het werk met een rondje waarin iedereen zijn of haar lichtpuntje van de week deelde. Het was mooi om te horen waar een ieder dankbaar voor was; van een lekker rondje wandelen in de ochtendzon tot het besef dat als je hier in Nederland bent geboren sowieso de hoofdprijs te pakken hebt als het gaat om welvaart, vrijheid en comfort.
Het was een goed begin van een vergadering, want duiken we in de hectiek van alledag niet snel gedachteloos in wat er allemaal moet gebeuren zonder stil te staan en de lichtpuntjes te zien.

Ik heb een periode elke avond 5 dingen opgeschreven waar ik dankbaar voor was. Sommige dagen moest ik daar echt even over nadenken, om tot 5 te komen. Maar het mooie was dat het me de dag liet overdenken, en alles wat was gebeurd de revue passeerde en ik altijd wel tot 5 dingen kwam; soms groot, vaak klein geluk.

Dankbaarheid kunnen we uiten aan God en het mooie is dat net als met gebed, het onszelf verandert. Het verandert de manier van kijken, naar ons leven, naar onze omgeving.  Dankbaarheid oefenen maakt gelukkig,  dat durf ik wel te stellen.

Ik ga het weer oppakken, de dankpuntjes aan het eind van de dag opschrijven. Dit keer op de prachtige werkbladen die Gerdina bij het Bijbelleesplan van deze maand heeft gemaakt. Gerdina is, naast dat ze een motiverend en inspirerend teamleider is, ook gezegend met een gave van ontwerpen! Naast de vriendschapskaartenset (check onze shop ) maakte ze ons nieuwe logo! Het Bijbelleesplan en de werkbladen zijn helemaal in de nieuwe stijl. Hopelijk geniet je net als wij van deze prachtige tool die jou helpt om dagelijks in het Woord te zijn en een dankbaar hart te creëren.

Eén dankpunt van ons willen we je niet onthouden: wij als She Rises zijn heel dankbaar voor jou! Jij, die dicht bij God wil leven, als vrouw licht wilt brengen in deze wereld en door Zijn kracht je leven leeft en uitdeelt.  Dank voor wie jij bent!

Liefs
Het She Rises team

Bijbelleesplan Dankbaarheid
Werkblad 4 x 7 Dagen Dankbaarheid

 

 

 

Download hier de gratis poster: 10.000 redenen tot dankbaarheid

Kijk ook onze aflevering bij Real Talk over het thema Dankbaarheid:
She Rises to inspire| Real Talk: Dankbaarheid

Of luister de aflevering hier via Spotify:
Real Talk #3 Dankbaarheid kun je leren