Sprekers

door Gerdina

Grace Kabale

De lieve, vrolijke en muzikale Grace uit Oeganda is 40, getrouwd en moeder van drie kinderen. Grace studeerde Theologie en is medeverantwoordelijk voor het kinder- en vrouwenwerk binnen de Presbyterian Church of Oeganda. Haar passie? Anderen bemoedigen in het geloof. Daarbij heeft ze een groot hart voor vrouwen: “In onze samenleving worden vrouwen onderdrukt; ik wil voor hen een stem zijn en hen een stem geven! God heeft ons veel gegeven. Wij mogen dat doorgeven!” Verder kennismaken met Grace? Bekijk haar video op www.wijzijnlume.nl/grace

Cate Nattabi
De Oegandese Cate is 44, weduwe en moeder van drie kinderen. Ze groeide op in een arm, niet-gelovig gezin met zestien kinderen. Via haar broer kwam ze in aanraking met het geloof en dat greep haar zo dat ze haar leven in dienst wilde stellen van God. Ze studeerde theologie, gaf jarenlang leiding aan het kinder- en vrouwenwerk binnen de Presbyterian Church of Oeganda en geeft nu les op de theologische opleiding het Westminster Christian institute in de hoofdstad Kampala. “Ik ervaar grote vreugde dat ik eraan mag bijdragen dat gewone vrouwen veranderen in de ‘kampioenen’ zoals God hen ziet. Ik heb gezien hoe God gewone vrouwen transformeerde tot grote sprekers en leiders. Dat motiveert mij!”

Hester Zoutman

Hester is een enthousiaste spreker; ze in getrouwd en moeder van 1 dochter. Samen wonen ze in De Wijk (nabij Meppel). Hester spreekt veel in kerken, jeugdconferenties of geeft les op de Royal Mission school. Daarnaast is ze betrokken bij de organisatie van veel nationale en internationale evenementen. Haar passie is om mensen enthousiast te maken voor Jezus! 

Christine Langeraar

Christine (44) is snel enthousiast voor veel verschillende dingen maar raakt niet uitgepraat en geleerd over identiteit, groei en ontwikkeling en ‘het goede leven’ en ervaart steeds meer dat dankbaarheid en vertrouwen sleutelbegrippen zijn hiervoor. Ze is getrouwd, moeder van 3 kinderen en combineert haar baan als docent aan een hogeschool met leefstijlcoaching en meedraaien als lid van het kernteam van She Rises. ‘Ik gun het vrouwen om niet door het leven te rennen maar bewust te kiezen voor dat wat écht waarde heeft. Ik geloof dat dit o.a. zit in tijd vrijmaken voor contact met God, in gebed, in Hem beter leren kennen door de Bijbel te lezen. Maar ook vrijheid in je denken; niet je steeds vergelijken met anderen, maar bewust zijn ván en dankbaar zijn voor wat God in jou heeft gelegd en welk potentieel je in je draagt dat je mag inzetten voor Zijn Koninkrijk!’

Natascha de Goey

De sociale, vrolijke én serieuze Natascha (48) uit Heerde spreekt en blogt voor Lume. Ze houdt ervan om eerlijk en vol passie te spreken en te schrijven over haar zoektocht in een leven samen met God. Natascha werkt in de zorg en zet zich als vrijwilliger in voor evangelisatie-activiteiten, de Alpha Cursus en het verbeteren van de positie van vrouwen. “Wanneer ik diep geraakt ben door iets van God in mijn leven en dat vervolgens kan uitdragen, dan ben ik Licht. Lume verbindt vrouwen met elkaar die heel graag Jezus willen volgen en van Hem willen houden. Om zo staande te kunnen blijven in een angstige wereld. Te getuigen dat er hoop is en blijft bestaand voor elk mens op deze aarde. Dat is het ware Licht dat wij mogen brengen, daar hebben we elkaar voor nodig en daar wil graag mijn bijdrage aan leveren.”

Hostesses

Hagar Prins
Hagar Prins (40) is getrouwd met haar schoolliefde Erik en moeder van Nathan (7). Sinds 2019 is zij front-vrouw van Lume (www.wijzijnlume.nl) Lume is een beweging voor en door vrouwen wereldwijd die elkaar inspireren, bemoedigen en helpen bij het delen van hun geloof en om licht te zijn op de plek waar God hen plaatst. “Ik verlang ernaar om Gods licht en liefde te delen met de mensen om mij. Ik zie veel vrouwen met dat verlangen, terwijl ze tegelijkertijd vaak worstelen met de vraag ‘hoe dan?’. Met Lume willen we vrouwen er bewust van maken dat ze al licht zijn op de plek waar ze zijn. Vanuit dat besef willen we vrouwen helpen het geloof, dat zij in hun hart en ziel omarmd hebben, te delen met anderen. Door samen drempels te overwinnen, elkaar te inspireren en te helpen. Zo vormen we samen een beweging van bevlogen christenen die elkaar inspireren en praktisch helpen in het delen van het geloof. In woorden én daden, vrijuit én zelfverzekerd!”

Eline van der Woude

Eline van der Woude (35) is getrouwd en heeft drie jonge meiden. Naast haar werk als dirigente en haar werk bij Scharlaken Koord, zit ze in het kernteam van She Rises. Ze houdt er van om anderen te inspireren, te bemoedigen en te enthousiasmeren en vindt het mooi om te zien hoe She Rises dit ook bevordert onder vrouwen. Ze loopt warm voor nieuwe uitdagingen en voor een veelzijdig takenpakket. Zo doet ze binnen She Rises ook verschillende dingen: overdenkingen schrijven, podcast opnemen of creatieve ideeën uitwerken. In dit alles probeert ze te zoeken naar hoe God door haar bezigheden heen kan werken. Daarnaast is ze altijd op zoek naar het eerlijke verhaal. Laten we als vrouwen elkaar niet voor de gek houden door dingen mooier te maken dan ze zijn of door niet te praten over kwetsbare onderwerpen. Laten we eerlijk tegen elkaar zijn, ook over onze ‘struggels’,  om zo samen verder te mogen groeien!