Rusten in Gods beloften

Rusten in Gods beloften

Geschreven door Laura Richardson 25 december, 2019

‘Ach, je kunt niet altijd winnen’ Heb je dat wel eens gehoord? Ik wel en ik háát het, want ik wil in alles slagen en in alles perfect zijn! Zou dat soms de reden zijn dat God ons heeft gemaakt met beperkingen?

Rusten in Gods beloften

Of het nu gaat om een training schema dat me niet gemakkelijk afgaat of vergissingen met budgetteren of de ups en downs in een relatie… soms stapelen al die faalmomenten zich op en dan denk ik dat God iemand als ik nooit zal kunnen gebruiken omdat mijn leven zo’n puinhoop is.

Nog niet zo lang geleden is mijn relatie met mijn toenmalige vriend verbroken. We hadden nog niet zo heel lang een relatie, maar ik was er absoluut van overtuigd dat die blijvend zou zijn. Helaas was dat niet het geval. We waren die weg samen ingeslagen en ik geloofde dat God daarbij was, dus toen er een breuk kwam, voelde ik me verloren en begon aan alles in mijn leven te twijfelen.

Een eindeloze cirkel

Natuurlijk had ik moeten rusten in Gods beloften en erop vertrouwen dat Hij nog altijd mooie gaven voor mij in petto zou hebben, maar dat deed ik niet. In plaats daarvan wilde ik mijzelf en iedereen om mij laten zien dat ik het allemaal prima aan kon, maar in werkelijkheid was ik gebroken. Dus de afgelopen weken draaide ik rond in een eindeloze cirkel… drukdoende om meer en beter mijn best te doen. Uiteraard faalde ik en daar schaamde ik me dan weer over. Het spreekt vanzelf dat ik er heel moe en teleurgesteld van werd.

Heb je dit ook wel eens meegemaakt? Dat gevoel dat je Gods plan voor je leven hebt verprutst, of dat Hij je is vergeten en het lijkt alsof je nooit een stap vooruit zet? Lieve zus, daar snap ik alles van. Het kan heel angstig en frustrerend zijn.

God heeft alles onder controle

Maar weet je, de afgelopen dagen heeft God me herinnerd aan een heel belangrijke waarheid, die ik over het hoofd zag omdat ik zo druk was om alles zelf te doen. God heeft nooit van mij gevraagd om alles alleen te doen in het leven. In Spreuken 16:9 staat: ‘Een mens bepaalt in zijn eigen hart wat hij wil doen, maar de HERE heeft het laatste woord.’                  Dus als mijn hoop gevlogen is en het erop lijkt of ik telkens faal, dan nog heeft God alles onder controle. Ik hoef niet doelloos rond te dwalen in het duister, want ik kan ook naar Hém toe gaan.

Ik hou van wat staat in Psalm 34:7-11:
‘Ik was er zó ellendig aan toe, maar toen ik naar de HERE riep, heeft Hij naar mij geluisterd. Hij verloste mij uit alle ellende. De Engel van de HERE staat hen, die ontzag voor Hem hebben altijd bij en verlost hen. Probeer het maar, dan zult u ontdekken hoe goed de HERE is. Gelukkig is degene die bij Hem zijn bescherming zoekt! Heb diep ontzag voor de HERE, alle gelovigen! Want wie Hem dienen, zullen nooit gebrek lijden. Leeuwewelpen kunnen ontberingen doorstaan en honger lijden, maar wie de HERE zoekt, komt niets tekort.’

Dus wanneer ik het gevoel heb dat God me in de steek laat, dan hoef ik er alleen maar te denken aan Zijn goedheid en Zijn karakter, want God verandert nooit. Lieve zussen, we zijn niet alleen, in al onze omstandigheden is Hij erbij.

Lees ook: Ik doe het zelf

You may also like