Podcasts

door Gerdina

Episode 01: Mijn identiteit in Christus.

Hoe kan ik mij wapenen tegen leugens die ik ben gaan geloven en me klein houden en hoe kan ik vanuit waarheid gaan leven?

+ Podcast luisteren via Spotify (klikken voor de link)

+ Of beluister hem hier:


Episode 02: Mijn lichaam, een tempel van de Heilige Geest.

In het kader van Mijn identiteit in Christus staan we stil bij één aspect van die identiteit: de Heilige Geest woont in mij. Wat betekent het dat mijn lichaam een ’tempel’ is? Wat heeft dat te maken met de tempel uit de Bijbel? En wat zegt dit over mijn leven. Een oud kinderliedje leidt ons op weg naar het antwoord…

+ Podcast beluisteren via Spotify. (klikken voor de link) 

+  Of beluister hem hier:


Episode 03: Corrie ten Boom – haar leven en levenslessen

Ter ere van 75 jaar Bevrijding doopte She Rises mei 2020 tot ‘Corrie ten Boom – maand’. Deze vrouw die de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog aan den lijve heeft ervaren, ging de wereld over met een boodschap vol Licht en Vergeving. Hoe kon zij zo’n liefdevolle boodschap verkondigen na alles wat zij had meegemaakt? In deze podcast geven we een overzicht van haar leven en laten we zien welke lessen zij gaandeweg leerde.

+Podcast luisteren via Spotify (Klikken voor de link)

+Of beluister  hem hier:


Episode 04: Wat is Bijbelse wijsheid?

She Rises vrijwillligers Eline van der Woude en Christine Langeraar gaan in deze aflevering in gesprek over Wijsheid: wat is wijsheid, hoe word je wijs (ook al ben je nog niet oud en grijs) en wat heeft wijsheid met het dagelijkse leven te maken?

+ Podcast luisteren via Spotify (Klikken voor de link)

+ Of beluister hem hier:


 Episode 5: Wijs met je tijd.

In deze tweede podcast over Wijsheid praten Eline van der Woude en Christine Langeraar over hoe je wijs met je tijd omgaat. We kennen allemaal het gevoel dat de tijd door je handen glipt, tijd is een schaars goedje. Maar de tijd die je hebt, hoe zorg je er nou voor dat je die goed besteedt? En welke handvaten kunnen we hiervoor uit de Bijbel halen? We sluiten deze podcast weer af met een opdracht waar je zelf mee aan de slag kunt.
 
 
 
+ Of beluister hem hier:
 

 
Episode 6: Tijd en prioriteit- Waar leef je voor?
 
Waar leef je voor? Deze grote vraag behandelen Eline van der Woude en Christine Langeraar in deze aflevering van de She Rises podcast. Ze bespreken de verhouding tussen tijd en prioriteit en welke plek God hierin inneemt. Met tips hoe je je prioriteiten van je eigen leven in kaart kan brengen.
 
 
Bijpassend werkblad kun je hier downloaden: Life Review
 
Bekijk de instructie video voor uitleg over het werkblad:

 
+ Of beluister hem hier:
 

Wat weerhoudt mij van rust?

Episode 7

God heeft een cyclus van werken en rusten gemaakt. Hij wil dat wij ook tijd nemen om tot rust te komen. Ervaar jij rust in je leven? Welke gedachtes of welke bezigheden weerhouden je hiervan?

Bijpassend werkblad kun je hier downloaden: Gods Rust Zoeken

En download hier de mooie poster: Gebed om Rust

+ Podcast luisteren via Spotify (Klikken voor de link)