Kerst vanuit een ander perspectief

door Gerdina
Kerst vanuit een ander perspectief

Het kerstverhaal met Maria, Jezus, de wijzen en de herders: we hebben het vaak al heel wat keren gehoord. En soms maakt dit het lastig om het verhaal nog echt tot ons door te laten dringen. Maar laten we er samen eens vanuit een ander perspectief naar kijken! Hoe zou het verhaal voor Jozef zijn geweest? Of voor de herbergier? En voor Herodus of Simeon en Anna? Mensen die een ‘bijrol’ vervullen in het kerstverhaal. Maar zonder bijrollen zou het verhaal niet compleet zijn!


Laten we samen vanuit een ander perspectief naar het kerstverhaal kijken de komende weken! Laten we ons inleven in personages die niet zo vaak genoemd worden. Natuurlijk kunnen we nooit helemaal weten hoe het vroeger gegaan zal zijn en zijn sommige dingen ook door ons ‘ingevuld’. Zo gaat dat, als je je inleeft in een persoon en laat je daar dus ook niet door afleiden. Laten we samen op zoek gaan naar hoe God een plan heeft voor iedere persoon, voor iedere rol in dit verhaal! En hoe dit ook weer inspirerend kan zijn voor jouw kijk op God en voor je ontdekkingstocht naar Gods plan met jouw leven!

Meld je hier aan en ontvang elke adventzondag een mail waarin we naar het kerstverhaal kijken vanuit een ander perspectief. Elke mail zal ook een vraag bevatten om de komende week over na te denken. Zo leven we samen toe naar kerst.

Fijne adventstijd toegewenst!