Jezus is toch al voor mijn zonden gestorven?

Jezus is toch al voor mijn zonden gestorven?

Geschreven door Corianne van der Werf 28 november, 2020

Jakobus 1:21 (HTB) Wees zachtmoedig en reken voorgoed af met alles in uw leven wat vuil is of wat maar de schijn heeft slecht te zijn. Wees dankbaar voor het geweldige nieuws dat in ons geplant is, want daardoor kan onze ziel gered worden.

Stel je voor: Jezus komt bij je bezoek. Je kijkt in Zijn liefdevolle ogen. Met welke dingen in je leven zou je Jezus pijn doen? Wat zijn dan op dat moment de dingen over je leven die je het liefst niet zou vertellen, of welke concrete spullen zou je verstoppen als je wist dat Jezus ze zou kunnen zien? Reken voorgoed af met alles in uw leven wat vuil is of wat maar de schijn heeft slecht te zijn. Maar waarom? Waarom moet ik als kind van God wat vuil is dan afleggen in mijn leven kun je jezelf afvragen? Jezus is toch al voor mijn zonden gestorven?

Jezus is toch al voor mijn zonden gestorven?

Misschien vraag je je af hoe je nou kan weten wat er nog “vuil” is in je leven. Het allerbeste wat je dan kan doen is het aan God onze Vader vragen of Hij je wil laten zien wat nog niet tot Zijn eer is in je leven. Ter verduidelijking wil ik je vragen je het volgende voor te stellen: Jezus komt bij je bezoek. Je kijkt in Zijn liefdevolle ogen. Wat zijn dan op dat moment de dingen over je leven die je het liefst niet zou vertellen, of welke concrete spullen zou je verstoppen als je wist dat Jezus ze zou kunnen zien? Welke dingen in je leven doen Jezus pijn? Reken voorgoed af met alles in uw leven wat vuil is of wat maar de schijn heeft slecht te zijn. Net als Zacheüs de tollenaar.

Maar waarom moet ik als kind van God wat vuil is dan afleggen in mijn leven kun je jezelf afvragen? Jezus is toch voor mijn zonden gestorven? Ja dat is absoluut waar. Hij heeft je duur gekocht. Hij heeft voor jouw vrijheid met Zijn eigen leven betaald! Dus juist omdat je een kind van God bent, je van Hem houdt, je niet langer voor jezelf leeft, maar voor Hem die gestorven en opgewekt is horen wij wat vuil is af te leggen in ons leven. Jakobus legt het in de rest van de tekst uit: als je alleen een hoorder van het Woord bent en niet een dader, dan bedrieg je jezelf. Dan lijk je op iemand die in de spiegel (de Bijbel) heeft gekeken en vervolgens vergeet hoe hij/zij eruit ziet. Juist door onze zonden was er scheiding tussen God en ons en doordat we zonde toelaten in ons leven wordt onze relatie met God weer verstoord. God is heilig puur en rein en kan geen omgang hebben met zonde. ‘En u weet dat Hij geopenbaard is om onze zonden weg te nemen; en zonde is er in Hem niet’ (1 Joh. 3:5).

Blijf niet liggen waar je gevallen bent!

Wij zijn kinderen van God en horen daarom een afkeer te hebben van de zonde, omdat we God geen verdriet en pijn willen doen. De HEILIGE Geest van God is heilig. Dingen die niet tot eer van God zijn, doen Hem verdriet en horen daarom niet in ons leven thuis. Dit gevecht tegen zonde en slechtheid in ons leven is echt een levenslange strijd. Het gaat gepaard met vallen, maar vooral ook weer met opstaan. Blijf niet liggen waar je gevallen bent. Dat is waar satan je graag hebben wil. Nee! Je mag weer opstaan in genade; wanneer je oprecht spijt hebt van je zonden en ze belijdt aan God, dan is Hij getrouw en rechtvaardig om je te vergeven. Hij geeft je dan weer kracht en moed om door te gaan.  Herken je deze strijd? Jakobus vertelt ons hoe we tegen zonde in ons leven kunnen strijden: bid en lees met zachtmoedigheid het Woord van God. Laat je vullen met Hem. Vernieuw je gedachten door Zijn Woord.

En tot slot wil ik je dit op je hart drukken: In eigen kracht kun je de strijd tegen zonden in je leven niet winnen. Onthoud daarom: Gods genade is voor jou genoeg, want Gods kracht wordt in zwakheid volbracht! (1 Korinthe 12:9) Je bent al Zijn geliefde kind en Hij wil je helpen, Hij heeft je Zijn Heilige Geest gegeven, vanuit Zijn kracht horen we te strijden. God zal je kneden en vormen om steeds meer op Zijn Zoon Jezus Christus te gaan lijken, zodat we mogen groeien en veel vrucht voort brengen tot eer van Hem.  Dankbaar!

Luistertip: Was mij witter dan sneeuw – Opwekking 811

Lees ook: Jezus, de grond onder mijn bestaan

You may also like