Hoe word je een sterke vrouw

Hoe word je een sterke vrouw

Geschreven door Lexi 11 september, 2019

‘Mevrouw Spreuken 31’ heeft het allemaal op een rijtje. Ze weet van wanten, is een super huisvrouw en heeft daarbij ook nog een eigen zaak. Ze is succesvol in alles wat ze doet. Ze heeft een sterk karakter en weet wie ze is. ‘Kracht en waardigheid stralen van haar af en zij ziet elke nieuwe dag met vertrouwen tegemoet.’

Hoe word je een sterke vrouw

Af en toe benijd ik haar want ik heb momenten dat ik me helemaal niet zo voel als zij. Laten we maar eerlijk zijn… mevrouw Spreuken 31 kan behoorlijk intimiderend overkomen… misschien bezorgt ze ons wel een minderwaardigheidscomplex omdat wij ons niet met haar kunnen meten. Maar deze dame heeft er ooit ook voor moeten kiezen om te stappen in het plan dat God voor haar had en waarvoor Hij haar heeft gemaakt. Hoe worden we een vrouw zoals zij, die vol vertrouwen de toekomst tegemoet ziet en overloopt van vreugde?

Steun op God

Petrus spoort ons aan om de oude mens af te leggen en ons te bekleden met Christus. Dat geldt ook voor ons. Wanneer wij ons zo willen ‘bekleden’- anders gezegd: als wij vrouwen willen zijn die kracht en waardigheid willen uitstralen, dan moeten wij EERST onze oude mens afleggen. Dat zijn die eigenschappen waarbij we op eigen kracht vertrouwen in plaats van op God, waar we onze waarde meten aan wat andere mensen van ons vinden of hoe populair wij zijn. Dat soort zaken moeten we wegdoen alsof het kliekjes van een week oud zijn.

Kracht en waardigheid stralen we uit wanneer we wandelen in onze identiteit in Jezus en ervoor kiezen om Gods weg te gaan. Onze vriendin uit Spreuken 31 werd niet zo maar op een ochtend wakker en was in één keer krachtig en waardig. Nee, elke dag koos ze ervoor om op God te steunen… om haar oude mens af te leggen en zich te kleden met Christus.

Leg je oude mens af, bekleed je met Christus

Misschien verlang jij ook om krachtig en met waardigheid in Christus door het leven te gaan, maar lijkt het nog mijlenver bij jou vandaan. Misschien durf je er nauwelijks op te hopen vanwege de situatie waarin je nu zit. Weet dan dat deze blog voor jou is bedoeld. Gods plan is dat jij een vrouw wordt waarvan kracht en waardigheid afstralen, een vrouw die de toekomst met vreugde tegemoet treedt.

De Heilige Geest

Dit is dus een uitgelezen moment om de Heilige Geest uit te nodigen. Hij kan jou helpen je eigen kracht los te laten en te steunen op Gods volmaakte, eindeloze kracht. Hij wil jou zien wandelen met kracht en waardigheid omdat jij Zijn dochter bent en de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet, omdat jij Zijn eigendom bent.

Lees  ook: Herstel van vrouwen

You may also like