Hoe het ook zij, God is goed, altijd.

Hoe het ook zij, God is goed, altijd.

Geschreven door Deinah 6 juli, 2019

Een paar dagen geleden ging ik lunchen met een goede vriendin en ons gesprek kwam op een gegeven moment op een belangrijk onderwerp: onverhoorde gebeden! En terwijl we daarover spraken, ontdekten we van elkaar dat we vooral kunnen worstelen met de vraag: ‘waarom God, waarom?’


Toen ik na onze lunchafspraak weer naar huis ging, kwam het verhaal van Job in mijn gedachten. Een man die alles was kwijtgeraakt. Zijn bezit, zijn kinderen en zijn gezondheid. Toch bleef hij trouw aan God, ook al raadde zijn vrouw hem aan om God maar te vervloeken en dan te sterven.

Hou vol

We hebben allemaal wel eens moeilijke situaties, pijn en verdriet meegemaakt en talloze keren gevraagd: waarom? Hoe zit dat? Waarom laat God dit gebeuren? Jammer genoeg krijgen we lang niet altijd een antwoord op onze vragen. En toch… één ding weet ik zeker: wanneer wij ons vastklampen aan God dan zal Hij ons herstellen en vernieuwen. Het raakt me elke keer weer als ik het verhaal van Job lees en dan vraag ik me af: ‘Zou ik in zijn situatie zo standvastig zijn gebleven?’ Het is iets wat we ons misschien allemaal zouden moeten afvragen.

Zijn beloften

Misschien zullen we nooit te weten komen waarom God bepaalde dingen laat gebeuren. Maar van één ding kunnen we heel zeker zijn: God is er altijd bij, Hij zal ons kracht geven en ons troosten. Hij geeft ons Zijn vrede, een vrede die alle verstand te boven gaat. Hij doet wat Hij belooft, altijd. Na alle rampen die Job meemaakte, zegende God de rest van zijn leven nog overvloediger dan eerst. God gaf hem meer dan hij durfde dromen.

Hoe het ook zij, God is altijd goed

Tijdens die lunch met mijn vriendin zei ze aan het einde van ons gesprek: ‘Ik begrijp niet altijd waarom God bepaalde dingen toelaat, maar ik had het zonder Hem niet aangekund. Hij is goed voor mij geweest.’ Daar ben ik het helemaal mee eens.

Daarom wil ik je ook aanmoedigen: hou je vast aan Zijn beloften. Het is onvermijdelijk dat wij in dit leven pijn en verdriet meemaken en tóch zal onze Vader het laten meewerken ten goede als wij Hem daarvoor de ruimte geven. Hij zal ons nooit begeven of verlaten. Of onze gebeden en de duizend en één vragen die wij soms hebben nu wel of niet worden verhoord, Hij is nog steeds goed en altijd trouw. Dat was Hij en zal Hij blijven tot in eeuwigheid!

Lees ook:

You may also like