God belooft ons geen rozentuin, maar…

God belooft ons geen rozentuin, maar…

Geschreven door Carla 13 juni, 2019

Het leven is niet altijd gemakkelijk – voor niemand. We kennen allemaal periodes van strijd en moeite, ook als we christen zijn. God belooft ons geen rozentuin, maar wel iets anders…

God belooft ons geen rozentuin, maar…

Als u door diepe wateren moet, zal Ik bij u zijn. Als u rivieren moet oversteken, zult u niet verdrinken! Als u door het vuur loopt, zult u niet worden verbrand, de vlammen zullen u niet verteren. (Jesaja 43:2 HTB)

Het leven is niet altijd gemakkelijk – voor niemand. Onze weg gaat langs hoogte- en dieptepunten, dat geldt voor iedereen, ook als je christen bent.

Misschien heb je tegen de Heer gezegd: ‘Ja Heer, ik geloof in U. Ik wil U volgen…’ en onwillekeurig denk je dan dat het leven wel gemakkelijker wordt. Herken je dit? Wat een teleurstelling als je ontdekt dat het helemaal niet gemakkelijker wordt – sterker nog – soms lijkt het eerder het tegenovergestelde. Nee, het leven is bepaald geen rozentuin.

Wat er ook gebeurt

Op de meest onverwachte momenten kan er van alles gebeuren wat je totaal niet verwacht; je voelt je overweldigd en verward. Dan worstel je met allerlei vragen: ‘Heer, hoe zit dat? Heb ik U niet goed gehoord? Ik moest toch deze weg inslaan? Dat heb ik toch wel goed gehoord? Met mijn hele hart wil ik U volgen en doen wat U zegt, maar nu is het donker om mij heen en het lijkt alsof U heel ver weg bent. Heb ik iets verkeerd gedaan, ben ik afgeweken? Heb ik me dit allemaal verbeeld? Heb ik het verkeerd begrepen?

Ik heb ervaren dat God lang niet altijd antwoord geeft op mijn vragen. Hij is er wel, maar ik voel het niet. Hij lijkt ver weg. Als jij in zo’n situatie zit, doe dan niet de Bijbel dicht. Geef niet op. Kies ervoor om Hem te vertrouwen – wat er ook gebeurt!

God’s beloften

Nee, Hij heeft ons geen gemakkelijk leventje beloofd, maar – zoals in Jesaja 43:2 staat – Hij belooft dat Hij bij ons is, ook als wij door het diepe water gaan, of door vuur moeten lopen (moeite, verdriet, strijd… wat dan ook maar)! Het leven kan soms moeilijk zijn, maar wij zullen niet verdrinken en het vuur zal ons niet verteren. Kijk eens naar de beloften in de Bijbel. Dit zijn er maar een paar, maar ze zijn ook voor jou en mij. God zegt:

Wees sterk! Wees moedig! U hoeft geen angst voor hen te hebben! Want de Here, uw God, zal bij u zijn. Hij zal niet tekortschieten en u niet in de steek laten.’

(Deuteronomium 31:6)

De Here is uw beschermer. Zoals uw schaduw u nooit verlaat, blijft ook Hij altijd bij u.

(Psalm 121:5)

Je kunt de Heer vertrouwen, wat je vragen ook zijn, want wat Hij zegt is waar. Hij IS de Waarheid.

De evangeliste Corrie ten Boom heeft ooit gezegd: ‘Twijfel in het donker nooit aan wat God je heeft gezegd in het licht.’ Het is de beste keuze die je kunt maken. Hou je aan Hem vast! 

Tijden van groei

En weet je… wanneer je door dat donkere dal heen bent en terugkijkt dan zie je wat een kostbare lessen je hebt geleerd en hoe je daardoor bent gegroeid in vertrouwen en overgave. Moeilijke tijden zijn nooit voor niets. Hoe naar ook, het zijn tijden van groei. Je gaat meer begrijpen van Zijn diepe liefde voor jou en de dingen die jij hebt geleerd toen het zo moeilijk was, kunnen een geweldige bemoediging zijn voor anderen als je getuigt van Gods grote trouw in die moeilijke periode.

Nee, het leven is geen rozentuin, maar het leven is de moeite waard – samen met Hem.

In welke omstandigheden je nu ook bent: wéét dat Hij erbij is. Hij ziet je. Hij draagt je door het diepe water – waar je zelf niet meer kan staan. Hou je vast aan Hem!

Lees ook: Ook al hoor ik U niet, toch zal ik U prijzen

You may also like