EXPEDITION GLORY

door Gerdina
EXPEDITION GLORY

She Rises en Lume presenteren hét vrouwenweekend van dit voorjaar

Expedition Glory
Discover His light in you!

Gods glorie. Zo groot, maar tegelijkertijd ook zo dichtbij! Ervaar het tijdens ons unieke vrouwenweekend ‘Expedition Glory’! Leer meer vanuit Gods Woord over Zijn glorie, beleef en ontdek hoe Zijn glorie al in jou aanwezig is en hoe jij deze kunt weerspiegelen in jouw dagelijks leven! #jijbentlicht

Expedition Glory is een beleving die raakt; een weekend vol inspiratie en bemoediging! Met verdiepend Bijbels onderwijs, worship, verrassende ervaringen, mooie ontmoetingen en vernieuwd zicht op God en Zijn Glorie in jou! Met spreeksters uit binnen- en buitenland en uitdagende workshops. Kortom, een weekend dat je niet wilt missen!

Ben jij erbij? Meld je nu hier aan! Dit weekend is van 11-12 maart op de Betteld in Zelhem. Deelname kost € 99,95,* dat is inclusief koffie en thee tijdens het hele weekend! De prijs is exclusief overnachting en maaltijden; maar de Betteld biedt hiervoor fijne, betaalbare opties

* Jij een ticket = zij een ticket! Jouw deelname is inclusief een gift van 10 euro; hiermee maak jij het mogelijk dat een vrouw in Oeganda deelneemt aan een vrouwenconferentie daar (Lume-vrouw Grace uit Oeganda, die ook komt spreken, is hierbij betrokken).

Boek hier je ticket!

Het programma van Expedition Glory biedt een fijne afwisseling van verdiepend Bijbels onderwijs, interactie, worship, workshops en ontmoeting. Van luisteren en meezingen tot zelf doen. Een deel van het programma is Engelstalig; hiervoor is vertaling aanwezig (via vertaalsets). Hieronder het programma (tijden onder voorbehoud):


Programma

Vrijdag 10 Maart (optioneel)

 • Vanaf 19.00 uur: Aankomst bezoekers Expedition Glory
 • Vanaf 20.30 uur:     Kampvuur & ontmoeting

Zaterdag 11 Maart

 • 09.30 uur:  Opening Expedition Glory
 • 09.45 uur:  Worship met aanbiddingsband ol.v. Petra Brussee

Gods glorie ontdekken:

 • 10.00 uur: Op zoek naar Gods glorie I Bijbelse overdenking door Christine Langeraar
 • 10.30 uur: Zo bepaalt Gods glorie jouw identiteit I door Grace Kabaale (Engelstalig)
 • 11.00 uur: Worship met aanbiddingsband ol.v. Petra Brussee
 • 12.00 uur: Lunch (op locatie of in je eigen onderkomen)
 • 13.30 uur: Start middagprogramma
 • 14.00 uur: Workshopronde 1: Zélf aan de slag met het thema met je hart, hoofd of handen. 
    Met keuze uit een stiltewandeling (hart), workshop creatief schrijven (hoofd) of de          
  workshop omgaan met belemmeringen (fysiek)
 • 15.45 uur: Pauze
 • 16.00 uur: Workshopronde 2: Zélf aan de slag met het thema met je hart, hoofd of handen.
    Met keuze uit een workshop christfulness (hart), workshop luisterend bidden   (hoofd) of glory painting (handen).
 • 18.00 uur: Diner (op locatie of in je eigen onderkomen).

Gods glorie doorleven:

 • 19.45 uur: Wat doet Gods glorie met mij? Wat zijn uitdagingen en mogelijkheden?  I door   Natascha de Goey
 • 20.30 uur: Hoe laat ik God in mij aan het werk? I door Hester Zoutman
 • 21.00 uur: Worship met aanbiddingsband ol.v. Petra Brussee en nazorg & gebed
 • 22.00 uur: Kampvuur & ontmoeting

Zondag 12 Maart

 • 10.00 uur:  Opening Expedition Glory
 • 10.15 uur:  Worship met aanbiddingsband ol.v. Petra Brussee

Gods glorie uitstralen:

 • 10.30 uur: Hoe Gods glorie uitstralen vanzelf gaat I door Cate Nattabi (Engelstalig)
 • 11.00 uur: Coffee break: sharing = caring
 • 11.30 uur: Zo laat je Gods glorie zien in jouw dagelijks leven I door Hagar Prins
 • 12.15 uur: Lunch (op locatie of in je eigen onderkomen)
 • 13.30 uur: En nu jij! #sharethelight
 • 14.00 uur: Aanbiddingsfeest met aanbiddingsband ol.v. Petra Brussee
 • 15.30 uur: Einde programma & nazorg

Boek hier je ticket


Dit weekend staat ontdekken, ervaren en ontmoeten centraal. We hebben een afwisselende route voor je gemaakt zodat al je zintuigen benut worden om Gods glorie te ervaren!

Inspiratie en leidraad voor deze conferentie is de tekst 2 Korinthiers 3: 18: Het is ons, die met onverhuld gelaat de glorie van de Heer als in een spiegel aanschouwen, gegeven om herschapen te worden tot een steeds heerlijker gelijkenis met Hem, door de Geest van de Heer.

Onderwijs

Internationale en Nederlandse spreeksters wisselen elkaar af met korte, krachtige talks. Onze ontdekkingstocht gaat langs 3 mijlpalen waar we stilstaan en verdiepen: 

 • Gods glorie ontdekken: Wat is Gods glorie eigenlijk?  Waar zie ik Gods glorie terug in het leven? 
 • Gods glorie doorleven: Wat doet Gods glorie met mij? Wat zijn uitdagingen en mogelijkheden? Hoe laat ik  God in mij aan het werk?
 • Gods glorie uitstralen: Hoe kan ik dat laten zien? Wat neem ik mee uit deze ontdekkingstocht mijn eigen leven in?

Workshops

Tijdens het onderwijs is er ruimte voor interactie en beleving maar we gaan nog een slagje dieper in de bijbehorende tracks. Jij maakt de keuze of je verwerkt met hoofd, hart of handen! 

Heb je behoefte aan verwerking buiten in de natuur, samen of alleen, maar wel met handvaten om inzichten helder te krijgen, of ga je liever creatief bezig met je handen door te schilderen. Een workshop creatief schrijven of juist fysiek je belemmeringen te lijf: met meerdere rondes en een breed aanbod kan jij kiezen wat het beste bij jou past!

Worship & ministry

Tussen de programmaonderdelen door is er toffe worship om Gods glorie met muziek te eren! Er zijn veel lieve vrijwilligers aanwezig voor persoonlijk gesprek en gebed. Daarnaast is er voldoende tijd voor ontmoeting en uitwisseling!

Kortom, een weekend om jou te inspireren, op te bouwen en te bemoedigen om voluit op jouw plek Gods glorie te reflecteren en uit te stralen! 

We zien er naar uit je te ontmoeten: 11-12 maart 2023 De Betteld, Zelhem

TICKETS

Dit weekend is van 11-12 maart op de Betteld in Zelhem. Deelname kost € 99,95,* dat is inclusief koffie en thee tijdens het hele weekend en het avondeten op zaterdag! De prijs is exclusief overnachting en de overige maaltijden; maar de Betteld biedt hiervoor fijne, betaalbare opties!

* Jij een ticket = zij een ticket! Jouw deelname is inclusief een gift van 10 euro; hiermee maak jij het mogelijk dat een vrouw in Oeganda deelneemt aan een vrouwenconferentie daar (Lume-vrouw Grace uit Oeganda, die ook komt spreken, is hierbij betrokken). 

FAQS

Veel gestelde vragen Expedition Glory


1) Wat is Expedition Glory?
Expedition Glory is een uniek vrouwenweekend en een beleving die raakt; vol inspiratie en bemoediging! Met verdiepend Bijbels onderwijs, worship, verrassende ervaringen, mooie ontmoetingen en vernieuwd zicht op God en Zijn Glorie in jou!
Leer meer vanuit Gods Woord over Zijn glorie, beleef en ontdek hoe Zijn glorie al in jou aanwezig is en hoe jij deze kunt weerspiegelen in jouw dagelijks leven! Met spreeksters uit binnen- en buitenland en uitdagende workshops. Kortom, een
weekend dat je niet wilt missen!


2) Wie organiseert Expedition Glory?
Expedition Glory is een initiatief van twee christelijke vrouwenplatforms: She Rises en Lume. “Toen de mogelijkheid voorbij kwam om een vrouwenweekend op De Betteld te organiseren, leek het me mooi om de samenwerking op te zoeken”, vertelt Gerdina Korf van She Rises. “Als platforms delen we het verlangen om christelijke vrouwen te inspireren en te bemoedigen, ieder met onze eigen accenten. Dit thema ‘Gods glorie ontdekken en weerspiegelen’ past zo mooi bij beide organisaties.” Hagar Prins van Lume sluit zich daarbij aan: “Door hierin samen op te trekken bundelen we onze krachten en creativiteit. En dat zie je terug in de uitwerking van het thema en het programma. Het belooft echt een beleving te worden die raakt, je opbouwt en vrouwen met elkaar verbindt. Met als ultiem doel: samen (nog) meer onder de indruk raken van Gods glorie én ontdekken hoe je deze kunt uitstralen in je dagelijks leven.”


3) Wanneer en waar wordt Expedition Glory gehouden?
Expedition Glory is een tweedaags vrouwenweekend op zaterdag 11 maart en zondag 12 maart 2023. Het is ook mogelijk om vrijdag 10 maart al aan te komen, we bieden dan een optioneel programma. Expedition Glory wordt gehouden bij het
bekende christelijke conferentieoord De Betteld in Zelhelm (in de Achterhoek, oost- Nederland). De Betteld biedt goede en betaalbare opties voor overnachtingen. Deze worden je aangeboden bij het boeken van je tickets. Overnachten op De Betteld is niet verplicht; je kunt ook thuis of elders overnachten.


4) Voor wie is Expedition Glory?
De minimum leeftijd is 16 jaar. Expedition Glory is alleen voor vrouwen.


5) Wat kan ik verwachten van het programma van Expedition Glory?
Het programma biedt een fijne afwisseling van verdiepend Bijbels onderwijs, interactie, worship, workshops en ontmoeting. Van luisteren en meezingen tot zelf doen. Een beperkt deel van het programma is Engelstalig; hiervoor is, indien gewenst, vertaling aanwezig (via vertaalsets). Klik hier voor meer info over het programma.

6) Klopt het dat het programma deels Engelstalig is? Een beperkt deel van het programma is Engelstalig. Vind je dat lastig te volgen? Dan kun je gebruikmaken van een gratis vertaalset.


7) Wat is het thema van Expedition Glory?
Tijdens Expedition Glory staat Gods glorie centraal, met als vertrekpunt de Bijbeltekst uit 2 Korintiërs 3 vers 18“Wij gelovigen, hebben geen sluier over ons gezicht, wij zijn net spiegels, die het schitterende licht van de Here weerspiegelen,
terwijl Zijn geest in ons werkt, gaan wij steeds meer op Hem lijken.”

Het thema Gods glorie pakken we uit op drie niveaus:

1) Gods glorie ontdekken,

2) Gods glorie doorleven en

3) Gods glorie uitstralen.

Leer meer vanuit Gods Woord over Zijn glorie, beleef en ontdek hoe Zijn glorie al in jou aanwezig is en hoe jij deze kunt
weerspiegelen in jouw dagelijks leven.

8) Wat kost een ticket voor Expedition Glory?
Deelname kost € 99,95,* dat is inclusief koffie en thee tijdens het hele weekend. De prijs is exclusief overnachting en maaltijden; maar de Betteld biedt hiervoor fijne, betaalbare opties! Zelf je eten meenemen kan en op je locatie koken kan in veel gevallen ook.

Jij een ticket = zij een ticket! Jouw deelname is inclusief een gift van 10 euro; hiermee maak jij het mogelijk dat een vrouw in Oeganda deelneemt aan een vrouwenconferentie daar (Lume-vrouw Grace uit Oeganda, die ook komt spreken, is hierbij betrokken).


9) Is de prijs inclusief overnachtingen en maaltijden?
Nee. Deelname kost € 99,95,* dat is wel inclusief koffie en thee tijdens het hele weekend, maar exclusief overnachting en maaltijden. De Betteld biedt hiervoor echter fijne, betaalbare opties! Zelf je eten meenemen kan en op je locatie koken kan in veel gevallen ook.


10) Kan ik meerdere tickets in één keer bestellen / voor meerdere personen tegelijkertijd reserveren?
Ja, dat kan. Volg hiervoor de instructies bij het aanmelden.


11) Moet ik op per se (op De Betteld) overnachten?
Dat is niet verplicht. Woon je in de buurt? Dan kun je er ook voor kiezen om thuis te overnachten. Of verblijf je liever elders, dat kan ook. Je boekt dan de tickets zonder overnachtingen.


12) Ik kom alleen, kan ik een prive accommodatie huren?
Ja, dat kan. De prijs ligt hierdoor wel wat hoger. Vind je het niet erg om een kamer te delen? Dan biedt De Betteld fijne betaalbare opties!


13) Hoe kan ik Expedition Glory / De Betteld bereiken?
De Betteld ligt in de Achterhoek en is per auto goed bereikbaar. Op het terrein kun je gratis parkeren. Ook zijn er diverse mogelijkheden om De Betteld met het Openbaar Vervoer te bereiken. Het adres van De Betteld is: Aaltenseweg 11 in Zelhelm.


14) Ik heb dieetwensen. Hoe geef ik deze door?
Je kunt deze doorgeven aan bij het aanmelden.


15) Ik kan toch niet komen. Hoe zit het met de annuleringsvoorwaarden?
We volgen hierin de RECRON-voorwaarden van De Betteld. Dit komt in het kort hierop neer: Bij annulering betaalt de recreant een vergoeding aan de ondernemer. Deze bedraagt:

 • bij annulering meer dan drie maanden voor de ingangsdatum, 15% van de overeengekomen prijs;
 • bij annulering binnen drie tot twee maanden voor de ingangsdatum, 50% van de overeengekomen prijs;
 • bij annulering binnen twee tot één maand voor de ingangsdatum, 75% van de overeengekomen prijs;
 • bij annulering binnen één maand voor de ingangsdatum, 90% van de overeengekomen prijs;
 • bij annulering op de dag van de ingangsdatum, 100% van de overeengekomen prijs.

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Expedition Glory ? Over bv. de revealing van de verschillende spreeksters, welke gave workshops er beschikbaar zullen zijn en wanneer we starten met de voorverkoop van de tickets etc.? Schrijf je dan snel hier in: