Gebroken, maar prachtig

Gebroken, maar prachtig

Geschreven door Hanna 19 juni, 2019

Hé hallo,
Meestal begin ik een nieuwe blog met een pakkend verhaal of een openingszin die de aandacht trekt.
Maar als je je gebroken voelt… Als je dorstig bent, of een intens verlangen hebt. En als het dan lijkt of iemand je een fikse dreun heeft gegeven en het voelt daardoor of er een zwaar gewicht op je borstkas is gezet… dan denk je even niet aan een pakkend verhaal met een aantrekkelijke openingszin. Dan wil je iets wat troost geeft en je hebt groot gelijk.

Een drilboor

Begin deze week voelde ik me echt gebroken. Al maandenlang probeerde ik te vechten tegen zorgen, twijfel en angst, wat ik al een tijdje met me meedroeg en uiteindelijk brak ik en stortte me in de armen van iemand die me dierbaar is. Het voelde echt alsof iemand bezig was mijn hart te bewerken met een drilboor. Ken je dat gevoel? Waarschijnlijk wel, want we maken allemaal wel eens pijnlijke momenten mee. We weten hoe het voelt. Maar waarom doen we dan net alsof we alleen zijn in onze pijn? Waarom proberen we onszelf te isoleren?

Ga naar Hem

Lieverd, als je pijn hebt, dan is Jezus de eerste die je nodig hebt. De Goede Herder kan jouw gebroken hart genezen. Alleen Hij kan werkelijk herstel geven. Daarom is het belangrijk dat je naar Zijn stem luistert – Hij noemt je altijd bij je naam – en als je naar Hem luistert, zal die Zijn stem die van de dief overstijgen (Johannes 19:9). Hij is een Goede Herder die Zijn leven gegeven heeft voor de schapen – Hij heeft Zijn leven voor JOU gegeven; Hij verlangt naar jouw gebroken hart.

David kende dit ook. In de duisternis van zijn zonde en wanhoop riep hij uit naar God: De offers voor God zijn een gebroken geest; een verbrijzeld en verslagen hart zult U, o God, niet verachten (Ps.51:19). God schuift onze gebroken harten niet terzijde omdat Hij te druk is. Integendeel: Hij geneest de gebrokenen van hart, Hij verbindt hen in hun leed (Ps. 147:3) God is zeker in staat om dat te doen en Hij wil het ook. Hij spreidt Zijn armen naar je uit om je te
genezen. Geloof het, want Hij is trouw. Hij zal het zeker doen (zie 1 Tess.5:24).

We zijn geschapen voor gemeenschap

Maar wat je niet mag vergeten, je hebt ook anderen nodig om genezing te ontvangen. Je hebt mensen nodig die naast je staan en de woorden van de Heer tot je spreken. Zeg NEE tegen de leugen dat je de enige bent die pijn heeft. Zeg NEE tegen de leugen dat jij anderen tot last bent met je zorgen. Zeg NEE tegen de leugen dat niemand naar je wil luisteren of voor je wil bidden.

Misschien heb je op dit moment geen vrienden om je heen die je echt vertrouwt; ga dan op zoek naar een moederlijke vrouw en vraag haar of zij naar je wil luisteren. Ik heb dat een paar keer gedaan. Wat je ook doet, het gaat erom dat iemand naar je luistert, iemand die vriendelijk is, voor je wil bidden en je af en toe een dikke knuffel wil geven… dat is zo belangrijk, want wij zijn geschapen voor gemeenschap.

Durf kwetsbaar te zijn

We zijn gemaakt om elkaars lasten te dragen en op die manier de wet van Christus te vervullen (zie Gal. 6:2). Gemeenschap met elkaar is nooit een vervanging voor de gemeenschap met God, maar je hebt die wel nodig. Dat is de pijnlijke les die ik deze week heb geleerd. Na maandenlange strijd kwam ik eindelijk tot de ontdekking dat ik het niet alleen kon dragen. Het gevolg was dat mensen liefdevol om me heen kwamen staan en voor me hebben gebeden. Zij
hebben me geholpen met het dragen van mijn last en mij eraan herinnerd dat ik alleen het juk van Christus moet dragen, want die is zacht en licht. En dat heeft zoveel opluchting gegeven. Ongelofelijk! Genezing vindt alleen plaats wanneer wij kwetsbaar durven zijn – allereerst naar de Heer en naar onszelf, maar dan ook naar anderen.
Wij hebben een Redder die zelfs kan helen wat hopeloos gebroken lijkt

Lieverd,
Durf je vandaag kwetsbaar te zijn en je gebroken hart met iemand te delen? Dat is voor ons allemaal het enige dat we kunnen bieden… een gebroken hart. Wat zo geweldig is, wij hebben een Redder die zelfs kan helen wat hopeloos gebroken lijkt En jij hebt dat. Je bent dapper,je bent gebroken, maar prachtig mooi.
En dat is de waarheid

Lees ook: God belooft ons geen rozentuin maar

You may also like