De kracht van gebed

De kracht van gebed

Geschreven door Ashley 18 december, 2019

Praat je net zo lang met God als met je vriendinnen? Het is moeilijk hè om daarvoor de tijd te nemen! Er gebeurt elke dag zoveel dat je gewoon geen rustig moment hebt om volledig op Hem gericht te zijn.

De kracht van gebed

In Jeremia 29:12 staat: Als u tot Mij bidt, zal Ik luisteren.
Ik zal je iets vertellen: in de afgelopen zes maanden heb ik mij er heel bewust toe gezet om prioriteit te geven aan mijn gebed. Ik richt me volledig op God, dank Hem voor de vele zegeningen die ik mag ontvangen en vraag Hem om mij elke dag bij te staan op de weg die ik ga. Ook vraag ik Hem om te voorzien in alles wat ik nodig heb. Sta even stil bij dat laatste zinnetje… ik vraag Hem om te voorzien in alles wat ik nodig heb.

Weet je, ik heb er een handje van om meer op mijn bord te leggen dan ik aankan. Het gevolg is dat ik word overweldigd door alles wat ik moet doen en daardoor raak ik erg gestrest. Ik heb nou wel gezegd dat ik de afgelopen zes maanden trouw heb gebeden – maar de afgelopen week lukte het van geen kanten. Ik ontdekte bij mezelf dat ik voortdurend bezig ben om alles heel perfect te willen doen; om alles wat ik moest doen af te maken. Is dat een probleem dan? Nou, ik merkte dat ik bezig was alles in eigen kracht te doen. Het moest perfect zijn, foutloos! En uiteindelijk ging ik me zorgen maken over dingen die in feite niet zo belangrijk zijn. Ik stond er niet eens bij stil dat ik ook God had kunnen vragen mij toe te rusten om in Zijn kracht de dingen op mijn ‘to do’ lijstje af te maken.

Breng al je zorgen bij de Heer

Hoe vaak gebeurt het niet dat wij ongeduldig worden omdat God ons gebed nog niet verhoord heeft? Misschien heb jij ook gebeden voor iets waar jij je veel zorgen over maakt.

In Markus 11 wordt gesproken over vertrouwen op God, over het hebben van geloof. Jezus daagt zijn discipelen uit om geloof te hebben en zegt (vs. 24): Maar denk eraan: …Wat je in het gebed ook vraagt, je krijgt het als je gelooft dat je het al hebt. Laten we eerlijk zijn en ons afvragen: Vertrouwen we echt op God als we voor iets hebben gebeden, maar ons tegelijk tóch zorgen blijven maken?

Breng al je zorgen bij de Heer. Ik wil dat graag in praktijk brengen, maar moet toegeven dat ik dat niet altijd doe. Laat los en weet dat Hij God is. In Filippenzen 4:6-7 staat: Maak u nergens zorgen over, maar bid voor alles. Vertel God al uw problemen en verlangens en vergeet vooral niet Hem te danken voor alles wat Hij doet. Dan zult u de vrede van God ervaren, een vrede die ons menselijk besef te boven gaat en die de wacht houdt over uw hart en gedachten, omdat u in Christus Jezus bent.

Lieve zussen, Christus is voor jullie en voor mij gestorven zodat wij ons geen enkele dag bezorgd
hoeven maken.

Lees ook: Slapen in de storm

 

Vertaald door Carla Kwakkel

 

You may also like