De Heilige Geest vernieuwt.

De Heilige Geest vernieuwt.

Geschreven door Gerdina 3 juni, 2021

En heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. Hij heeft ons gered door het bad van de wedergeboorte en de vernieuwende kracht van de heilige Geest. Titus 3:5

De Heilige Geest Vernieuwt

De Heilige Geest vernieuwt. Van jongsaf heb ik altijd geloofd dat alles wat in de Bijbel staat waar is en dat God, Jahweh de enig Ware, levende God is. Daar heb ik nooit aan getwijfeld. Toch kende ik Hem, noch Zijn Zoon en Zijn Heilige Geest niet persoonlijk. Ik voelde me wel schuldig als ik besefte dat ik God pijn had gedaan door de keuzes die ik maakte in mijn leven. Natuurlijk zei ik dan wel sorry, maar er veranderde helemaal niets. De volgende dag ging ik gewoon verder met waar ik gebleven was. Ten diepste was ik mijn eigen God. Ikzelf zat op de troon in mijn leven. Ik leefde alleen voor mijn eigen dikke IK.

Ik volgde een Alpha cursus en hoorde daar pas voor het eerst dat Jezus een relatie wilde en geen religie. Oh, en dat wilde ik graag! Na de Alpha cursus begon mijn worsteling. Jezus, Hij is zo mooi, puur, rein en heilig – nee, die wil vast geen relatie met zo’n smerig, vuil iemand als ik. Dat kon ik niet geloven. Tot een vrouw mij vroeg om eens op zoek te gaan naar de vrouwen in het geslachtsregister van de Heere Jezus.

Een week later vroeg ze mij: “Als Jezus er nu voor heeft gekozen om uit deze vrouwen geboren te worden waarom zou Hij dan geen relatie met jou willen?” Op dat moment leek het wel of God het licht aandeed en ik begreep het! Het klonk wel heel vroom, nee, niet voor iemand zoals ik, maar eigenlijk zei ik, “Sorry Jezus maar Uw bloed is niet sterk genoeg voor mij. Uw offer is niet genoeg! Verschrikkelijk!

Heer ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp

Die avond ben ik op mijn knieën gegaan en heb ik gebeden, “Heer ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp.” En dat Heeft Hij gedaan! “Ik geef mijn leven aan U over, wilt U in mij komen wonen?” Op dat moment vlogen er allerlei gedachten door me heen; Ja maar dan mag je straks dit niet meer of dat niet meer en wat zal die en die wel niet denken, en wat nou als Hij dit of dat van mij gaat vragen? Twijfel, weet je wel heel zeker dat je dit wil? Het was pure aanvechting van de satan, maar door Gods genade en kracht mocht ik zeggen, Ja Heer, heel mijn leven geef ik aan U over, wat het ook zal betekenen. Ik heb Hem al mijn zonden beleden die als een zware last op mij drukten. Alles wat Hij mij liet zien, bracht ik bij Hem en vroeg Hem om vergeving en dat heeft Hij gedaan!

Wie je ook bent, je mag komen zoals je bent.

Niet omdat ik er ook maar iets van verdiend heb, maar vanwege het volmaakte offer van Zijn Zoon. Op dat moment kreeg ik rust en vrede in mijn hart en wist ik dat het goed was tussen mij en God. Zijn Heilige Geest heeft Zijn intrek in mijn leven genomen. Ik mag Zijn tempel zijn. Dit mag ik ervaren doordat Hij mij nieuwe verlangens en honger naar God geeft, om Hem beter te leren kennen. Ik ervaar nu dankbaarheid en liefde voor God en Zijn Woord. Ik ben een nieuwe schepping. Ik heb Zijn vergeving ontvangen. De Heilige Geest heeft mij vernieuwd. Zie het oude is voorbij gegaan en het nieuwe is gekomen. Ik strek mij nu uit naar wat voor mij ligt, een leven in Christus. Ik mag vergeten wat achter mij ligt, want dat heeft God ook gedaan. Wie je ook bent, je mag komen zoals je bent. Je hoeft en kan je bij God toch niet beter voordoen. Hij vraagt alleen jouw gebrokenheid, spijt van je zonde. Dat je gelooft in het volmaakte offer van Zijn Zoon en vertrouwt dat Hij jou daarbij wil helpen als je dit aan Hem vraagt. Je kunt het niet verdienen door eigen goede werken, want dat is nooit toereikend.

Denk eens aan dit voorbeeld: iemand heeft 3 miljoen van een bank gestolen en daarvan geeft hij 100.000 euro aan een goed doel. Als hij opgepakt en voor de rechter wordt gebracht en de rechter zegt: ik knijp wel een oogje dicht omdat je toch ook nog iets goeds hebt gedaan… is dit dan een terechte uitspraak van de rechter? Nee, je mag tot Jezus komen zoals je bent. Hij staat met Zijn armen wagenwijd open op jou te wachten. Zodra je bij Hem komt en het alleen van Hem verwacht, geeft Hij Zijn Geest aan jou. Die zal je leiden, vormen en kneden naar het evenbeeld van Jezus. Dan dien je Hem, niet uit angst of vanwege je eigen prestaties, maar uit liefde en dankbaarheid.

Of luister de blog hier:

Lees ook: Zijn grootste nederlaag, onze overwinning

You may also like