Ben jij bereid?

Ben jij bereid?

Geschreven door She Rises 31 augustus, 2021

Trek de schoenen aan van de bereidheid om het goede nieuws van de vrede met God bekend te maken. – Efeze 6:15

Wat roept deze Bijbeltekst bij jou op? Vind je het maar niks en lees je snel verder in de Bijbel? Of krijg je er juist energie van en wil je direct het Evangelie delen, misschien in Nederland of in het buitenland? Ik geloof dat wij, als christenen, de taak hebben gekregen om het Evangelie te delen. Om het goede nieuws van de vrede, aan anderen te vertellen. In Romeinen 10:17 staat: Want het geloof komt door het gehoor en het gehoor door het Woord van Christus.


Ben jij bereid?

Als jij en ik het goede nieuws niet vertellen aan mensen om ons heen, wie doet het dan wel? Misschien zal die ene mevrouw uit de straat, of die collega op je werk, nooit van God horen als jij ze niks vertelt over het Evangelie! Wanneer je het eigenlijk best eng vindt en daarom het Evangelie niet met anderen deelt, dan heb ik een bemoediging voor je!
In deze Bijbeltekst staat namelijk, dat je samen mét God het Evangelie bekend gaat maken. Het hoeft dus niet alleen en je doet het ook niet alleen! Jij hoeft daarom niet bang te zijn dat je zult falen, want God is met je! Dat belooft God ons in Jesaja 41:10: “Wees niet bevreesd, want Ik ben met u! Wees niet verschrikt, want Ik ben Uw God! Ik sterk u en Ik help u. Ook ondersteun Ik u met Mijn rechterhand, die gerechtigheid brengt.”

We zijn allemaal verschillend en tóch… in welk seizoen van je leven je ook bent, of hoe kort of lang jij een kind van God bent, we zijn allemaal op weg en we worden allemaal geroepen om het Goede Nieuws bekend te maken. Help jij mee om samen voor God en Zijn Woord uit te komen? Ik wil je vragen om vandaag met ten minste één persoon te praten over God! Vertel hoe groot God voor jou is! Maar misschien is jouw situatie heel anders en heb je zorgen. Praat erover met iemand die jij vertrouwt. Misschien een vriend of vriendin die jou verder kan helpen in jouw zoektocht naar God? Aarzel niet, je kunt ook aan God
vragen om de juiste persoon op jouw pad te brengen. Het kan ook zijn dat jij allang een kind van God bent, maar je weet niet hoe je het verlangen bij anderen kunt aanwakkeren, om Jezus te volgen! Dan kun jij ook aan God vragen of Hij mensen op
jouw pad brengt die meer van God willen weten.

God heeft ons mensen aan elkaar gegeven, omdat wij niet alleen kunnen leven. Wij allemaal, of we nu christen zijn of nog niet hebben mensen nodig met wie we ons hart kunnen delen, onze zorgen, onze vragen over God en geloof. Zo kunnen we elkaar bemoedigen en sterk worden in het geloof.

Misschien ben jij wel iemand die graag meer wil weten over God, maar je zou niet weten wie je daarvoor kunt benaderen? Aarzel niet… stuur een berichtje naar She Rises! Wij willen er voor je zijn en je helpen om God te leren kennen!

Of volg de gratis online Bijbelbasis cursus met een persoonlijke mentor: Bijbelbasis Cursus

Gebed: Lieve Vader. U bent zo goed voor ons! U geeft mensen om ons heen met wie wij het Goede Nieuws mogen delen. Dank U wel, dat wij er ook vandaag weer bij mochten stilstaan hoe belangrijk het is, dat wij Uw Evangelie delen met anderen! Geef ons de blijdschap en vrijmoedigheid door Uw Heilige Geest om het Goede Nieuws van redding te vertellen aan mensen die U nog niet kennen. We bidden ook voor jonge gelovigen die geen broer of zus in Christus kennen met wie zij over hun geloof
kunnen spreken om daar sterker van te worden! Breng Uw kinderen bij elkaar Heer, want U voorziet! Zegen ons vandaag Heer in alles wat wij doen. Maak ons sterk in de strijd Heer en behoed ons voor de listen van de duivel! Dat vragen wij U uit genade, Amen.

Written by: @bertine_vdw

Lees ook: Zodat wij hen kunnen troosten

You may also like