Achter het masker

Achter het masker

Geschreven door Ashley 31 juli, 2019

Denk nooit dat je wel weet wat een ander meemaakt. Er zijn vrouwen die elke dag de last van de wereld op hun schouders hebben, maar altijd glimlachen. Een masker dragen. Bemoedig, steun en hou van elkaar. Sterker nog, het is normaal als je met dingen worstelt. God eist niet van ons dat we altijd alles op een rijtje moeten hebben… dat is Zijn taak.

Masker af

Heb jij het gevoel dat je elke ochtend moet opstaan en dan een masker op moet zetten? Of je nu make-up op doet omdat je slecht hebt geslapen, of dat je de hele dag met een onechte glimlach rondloopt. Je snapt wel wat ik bedoel… je doet een masker op om aan te geven: ‘met mij is niets aan de hand, het gaat prima.’ Het masker verbergt wat je werkelijk voelt van binnen. Je beseft heus wel dat je op instorten staat, maar je wil sterk blijven aan de buitenkant. Herken je dat? Hoe komt het toch dat vrouwen op de een of andere manier denken dat ze altijd alles op een rijtje moeten hebben, sterk moeten zijn en doen alsof ze niet stuk te krijgen zijn? Lieve zus, ik snap het. Ik weet precies hoe
dat voelt: blijven lachen ook al heb je veel strijd.

Schaam je er niet voor

Iedereen maakt van tijd tot tijd moeilijke dingen mee en dat kan voor allemaal iets anders zijn. En weet je… DAT IS PRIMA! God heeft nooit de bedoeling gehad dat wij die last zelf moeten dragen. Mensen zeggen heel vaak: ‘God geeft ons nooit méér dan we aankunnen.’ Nou, persoonlijk heb ik wel eens het gevoel dat Hij mij een zware last te dragen geeft – maar ik overleef het wel. Leuk is het niet, maar tóch overleef ik het.

Machtelozen en vermoeiden maakt Hij sterk, de zwakken geeft Hij kracht. Jesaja 40:29

Wij weten geen van allen waar de ander precies doorheen gaat. Misschien kiezen zij ervoor om elke ochtend een masker op te zetten, of ze delen hun moeite met anderen. Maar dat betekent nog niet dat we exact weten hoe zij zich voelen. Op deze momenten is het belangrijk dat we elkaar bemoedigen, liefhebben en tot steun zijn.

Hij heeft ons vrij gemaakt

Laat me je zeggen dat als je in Christus bent, dan BEN je vrij gemaakt. Christus heeft alles gedragen aan het kruis zodat jij vrij kunt zijn. Het is helemaal niet nodig dat jij je verschuilt achter een masker, terwijl je dat eigenlijk niet wilt. Hij heeft ons vrij gemaakt van de fouten uit het verleden, de zonde en schaamte; Hij heeft ons vrij gezet van de druk om te moeten presteren. We zijn vrij van de verwachtingen die anderen van ons hebben. We hoeven ons niet met anderen te vergelijken!

Lieve zus, het is niet erg wanneer je tekortschiet, of worstelt om je hoofd boven water te houden. Je vindt kracht in de genade en barmhartigheid van God

Mijn vrede laat Ik jullie na. Die vrede is heel anders dan die van de wereld. Wees dus nooit meer bang of ongerust. Johannes 14:27

Als je het moeilijk hebt, spreek dan uit dat je gezegend bent, dat je bevoorrecht bent en geliefd. Want waar je ook doorheen gaat, God is erbij en Hij houdt van je tijdens elk moment, dus stop ermee om het jezelf zo moeilijk te maken… niemand is volmaakt.

Lees ook: God belooft ons geen rozentuin, maar…

You may also like